NUFFNANG

Monday, April 18, 2011

preview - SCRE4M! best layan yaww.

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ


Hye guys! i'm back .. hahaha.. saje nak memcapap lagi kan.. but not exactly oke.. hurm.. nak cakap pasal movie SCRE4M lahh.. baru teringat yang aku dah tengok movie tuh kat pawagam semalam .. hehehe.. quite interesting lah.. jalan cerita yang best, tak espect siapa yang jadi GHOSTFACE.. target orang lain tapi orang lain yang tak di sangka-sangka lak jadi kan.. best lah senang cakap!


GHOSTFACE!


Scream 4 Plot Synopsis


"Sidney Prescott (Neve Campbell), now the author of a self-help book, returns home to Woodsboro on the last stop of her book tour. There she reconnects with Sheriff Dewey (David Arquette) and Gale (Courteney Cox), who are now married, as well as her cousin Jill (Emma Roberts) and her Aunt Kate (Mary McDonnell). Unfortunately Sidney's appearance also brings about the return of Ghostface, putting Sidney, Gale, and Dewey, along with Jill, her friends, and the whole town of Woodsboro in danger."


Sumpah cerita tu banyak terkejutz kan aku.. nasib lah aku ni sihat, if ada sakit jantung maunya aku mati terkejut kat situ gak.. adehhhh.. impact movie tu takde lah kena sangat kat aku, sebab aku terlindung ngan manusia kepala besar kat depan.. geramm gila tapi bagus gak an.. huhuhu.. 


Memang layannnnnnnn lah movie nih.. ^^

Rating: 8.5/10


So, enjoy! :D

Menternak Lemak Bergelen-gelen!



بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ


Assalamualaikum & 
Have a good monday everyone.. ;)

Hahaha.. nak update blog tapi last week punye cerita..
pedulik hape aku kan..
aku punye blog, suke hati lahhhhhhhh kan.. :D

Title pon dah bgtau pasal LEMAK..
tepu tak tepu tu lain cerita ekk.. :)
ah memang lemak yg ada pon dah tepu.. haish!

On that time, agak banyak makan la jugak aku an..
after amek test yg mcm hape aku jwb, balik jek aku terus melantak maggi..
then lepas zohor member aku paksa ikut dia pegi kerja kawin pulak..
aku ngan ryna( classmate aku) pon dia paksa jugak..
pdhal diorang dah melantak McD tu.. 
perut gajah sangat!

so, keluar bertiga la kirenya..
lgpun wedding tu sedara member aku tu hah..
gila ape nak pergi sesuka hati..!

Pehhhhhhhhhhh..
aku layankan ikut jugak, & jamah la kan nasi minyak tu..
tapi air dia mmg power lah.. air laut kot! haha..
takde lah, air tu colour biru then rasa soda sikit..

dah lah tgh panas terik kan.. 
mmg aku balun air jek lah..

Then, bila line clear blah la kan.. hahaha..
alah, member aku tu jek la yang kena salam keruk..
aku ngn ryna tak lah kan nak bagi..
hahahaha.. jahat gila ok!

Bila hilang arah tuju, 
kitorang pun takde keje pusing-pusing bandar Segamat tu..
pehhh, sumpah lost ok!
aku & ryna dah pujuk2 nak mkn kek Secret Recipe..
tapi haruslah kena ada orang belanje kan..
hahahahaha..
akhirnya, dgn buat muka kesian, pegi jugak..
the best part, ada orang belanja..
weeehhhuuuuu..

aku & ryna kat wedding sedara alan..

next station, SR! :D

Mango Delight & White Choc Macadamia.

halamak.. this one aku lupe pulak ape namanye.. 


Seronok sungguh makan free jek kan..
memang ternak lemak bagai..
huhuuhuu :p
seriously, berat aku dah naik kot!

o tidakkkkkkk!!!!
kena kuruskan badan balik nih..
tapi ........ sigh!



Ok! bye!






Friday, April 15, 2011

TIADA TAJUK

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semuaaaaa =))

Halooooo.. hye2! i'm back..
afterawhile mengadap minggu yang sangat lah tough kan..
pengsannnnnn jap.. lol! 

Hooooooooraaayyyyyyyyy!!!
habis sudah belajar for 14 weeks & 
tunggu time for perah hotak untuk final exam pulak nanti..
haiyaiiiiiiiiii.. :'(

So, before pergi berperang hotak.. 
kita kena lah take a rest bersama kit-kat kejap kan..
study leave oke.. ingat orang berkerja jer ke ade leave2 bagai nih..
muehehehehhe :D

This afternoon, i'll go back to hometown lah..
wahhh.. really eksited & can't wait oke..
rindu kat my cats, mak&abah, 
& of course la my 'NEPAL' also..
kihkihkih~

Ok lah.. nak pack barang mau pulang kampung lah..
woot~ woot~ woot~
take care guys..
-xoxo-


BYEEEEEEEEEEE! ^^

Saturday, April 9, 2011

knock! knock! i'm back! =)

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua.. 
Happy Saturday yaww!

Hey ho! i'm back guys.. sorry because dah lama tak update blog kan. quite buzy lah lately ni. dengan test, report, presentation. standard la kan dah hujung-hujung kuliah ni. huhu. student pun dah jadi bengong kejap. 

Ini pun aku baru habis test 2 IFM. pagi-pagi sangat tadi amik test tu, pukul 7.30. haih! sabor jek lah kan. main bedal jek test tadi, betulk ke salah belakang cerita ekk. ape yang penting? jawab semua. (ulang lagi skali 2x) ooo wonder answer. lalalalalala~

Then supposely aku kena attend modul tapi nama tak ada dalam senarai kan. so, ape lagi buat dunno jek la kan. terus melangkah kan kaki pulang ke rumah. hahaha.. gila bahagia bila sampai rumah sebab semalam stay up kat rumah member kan. konon-konon nya study lah kan, tapi bergelak jek lebey. eh eh eh study jugak lak tu kan. ngaa~

So, hari ini hari melapangkan minda & hati daripada masalah-masalah yang lepas & tak perlu nak di pikirkan lagi. pikir untuk minggu depan punya masalah pulak tapi tu nanti-nanti pikir ekk. tak payah beriye-iye sangat lah kan. huuu..

Another 3 test papers nak kena amek lagi nih. haih! sabar jek lah mak. then final pulak datang tanpa segan silunya. hotak! hotak! hotak! hidupkan bagaikan zomba. eh apa kena mengena nih. lalalalalala~

Ok! bye~

Tuesday, March 29, 2011

Si Comel Thaqif !!! wee~

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua..


Just nak share picture baby Thaqif nih..
balik JB aritu aku dtg jenguk kejap..
comel kan dye nih.. geram sungguh lahh..
muka ada mix cina sikit, keturunan atuk dye la tuh..
baru seminggu umur baby Thaqif nih..
^_^







ni baby kepada Kak Najwa, kakak kpd Incik Boifie aku..
bakal-bakal anak buah aku jugak lah nanti..
wink-wink.. perasan jek aku nih.. lol!















Monday, March 28, 2011

hari minggu yang bermakna!!!

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua..

Hye-hye uolss! macam mana hari-hari korang last weekend? bermakna or tak bermakna? heehuu.. hari isnin memang lah takde makna nya kan.. monday blues pulak kan.. boring lah cerita hari isnin.. tak best langsung ok! hahahahaha XD .. aku nak cerita hari minggu ari tuh jek.. best sikit kann.. baru ada mood berlambak-lambak nak cerita.. ^_^

Ok! last weekend (sabtu) akhirnya aku dapat jugak balik JB! weeeee~ tapi yang tak best nya, balik kejap jek (ahad dah balik Segmat).. nak lepak-lepak pon tak sempat ok. huk! meyampah taw.. disebabkan ada program BTN tuh lah weekend aku jadi cacat sikit. haish! lepas program tu abes jek aku teros lah balik JB kan, dengan segera ok.. hahahhaha :D

Sampai rumah jek dah petang kan.. then lepas maghrib tuh ada kenduri kat rumah makcik aku kat Kulai.. dengan serba salah nya aku pergi sebab mula-mula dah janji nak ngedate ngan Incik Boifie aku ler kan.. tapi Incik Boifie aku layankan aku pergi jugak kenduri.. kalau aku tak pergi kenduri tu mak aku membebel lah pulak, lagi lah bingit kan.. hermm.. 

Before that, kitorang pergi beli tiket wayang dulu.. cerita apa korang nak tawu??? hahahaha.. gila kesian kami nih baru nak tengok Hikayat Merong Mahawangsa tu oke.. kesian kan? kan? kan? haish! beli tiket midnite movie punya.. kompem-kompem lah balik kenduri tu dah malam kan.. ahh bedal jek lah..

Best jugak kan dapat kumpul dengan sedara-mara reramai.. huhu.. kebetulan lak semua ada arituh.. dah macam hari raya lah pulak aku rasa.. heehoo.. macam-macam cerita lah kan.. family besar aku memang macam Kak Nam sikit.. gonjeng-gonjeng semuanya.. dari makcik, pakcik sampai ke sepupu sepapat aku.. 

ni ada brape gambar jek aku dapat amek, phone dah flat lah time tu.. ada lagi kat phone cousin aku..

mencapap itu penting oke ! :D
shawl+inner from ayunar.biz

borak-borak time..

muke dah kenyang, biaselah der.. XD

sempat aje nak pose kan..

belon & keteng.. sibling ni, tp tak sama kan ghope dorg ni.. huu


Sekian, terima kasih.. hey ho!




Friday, March 25, 2011

Tilam angin yang dah takde angin! maknanya?? =)

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ

Assalamualaikum & salam sejahtera semua :)

Sihat ke tak kamu semua? huhu.. aku macam biase la kan.. sihat-sihat selalu tapi kalau dah didatangkan penyakit, tu dugaan namanya oke..terima dengan redha jek lah.. =)

Based on title of this entry lah kan, aku nak membebel la pasal tilam angin aku tuh.. dah bocor agaknya.. tapi tak jumpa lah punca tempat kejadian nye.. haish! baru guna 2 tahun kot.. dah buat hal.. nak final exam pulak tuh.. hadoiyai.. agak-agak lah nak kenakan tuan kan.. eee saja jek nak suruh aku sumpah seranah kan.. waterpark (mencarut sopan) *bak kata cik epal gonjeng! style lah.. hahaha..

Madah tiap-tiap malam aku nak kena pam tilam tuh.. akhir kata, asal rasa aku nak golek-golek, mesti lah kena pam kasik mampat dulu.. halamak ai! boleh timbul muscle lengan aku camni lah.. kalau pam, angin tuh still duduk diam-diam dalam tilam tu takpe jugak.. nih nak keluar gak makan angin si angin-angin nih (pahamkah ayat tue?) muahahaha XD dah lembik semacam jek.. tidur pon tak senang hati tawu tak!!!

Ahhh tak kira.. minggu ni nak balik jugak!!! nak amek tilam kain pulak.. tanak beli tilam angin dah.. MERAJUK + MEMBAZIR jek! dah lah kena attend BTN esok pagi abes program pukul 11.30 pagi then rebut-rebut pegi bustand sampai dalam pukul 12 tengahari lebih.. nih balik redah kasik  gamble punye.. hahaha.. tiket balik JB banyak tu yang tak kesah sangat.. phewwww..

Yeayyyy! tak sabar nak balik.. nak amek tilam baru.. muehehehehe =D ok guys! till then.. nak iron baju kurung, semangat nak pergi BTN kannnn.. waterpark! (mencarut sopan) 

Tuesday, March 22, 2011

homesick habes dah nih =(

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ


Assalamualaikum & salam semua..

huargggggggghhhhhhhh!!!! aku dah lama tak balik JB.. homesick gile-gile nih.. tak penah tak balik dekat sebulan.. at least 2 kali sebulan taw balik..haiyaiiii...

Ahh minggu nih, tak kire! nak balik jugak, even ada program kat UiTM tu.. BTN lak tu.. wajib pergi tapi 2 jam jek.. pastuh blah la kan teros balik JB.. yeayyyy !

& dalam kpale hotak ni dah pikir nak skip class hari isnin nanti.. hahahahahhaha XD kalau baik hati, tak menjadi lah niat evil tu.. tapi mane boleh balik kejap jek..nak jumpa mak & abah.. nak mengedate dengan my boifie lagik.. wajib tu sume oke! LOL!

another reason is nak baring kat tilam hempuk aku! tilam angin aku dah macam hampassssssssss jek,. asek lah keluar angin jek.. before nak tido kena lah mengepam dulu.. kalau tak, memang punggung aku cium lantai kan.. baik tak payah guna tilam.. haish! tido pon dah tak best, tak lena macam dulu lagi.. i want a new 'tilam' ! pelisssssss....! (dgn muka kesian gile) =|

Apa-apa pun, before nak balik tuh maybe kena lah siapkan kerja dulukan.. next week dah banyak kerja nak kena submit.. hadehhhh! tapi balik tetap balik! I DON'T CARE by 2NE1.. dan dan keluar korea pulak kan.. redah jek la.. 

OK! bye =)

Tekanan membuak-buak!

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ

Assalamualaikum & salam sejahtera .. ;)

First of all, nak bagitau kat semua.. kat Segamat skrg nih tengah hujan-hujan balik.. 
hopefully, tak banjir lagi.. 
kesian lah kat orang Segamat termasuk lah aku ni hah..
tapi Alhamdulillah, area rumah sewa aku tak jadi 'pulau' sebab rumah kawasan agak tinggi lah..
doa-doa jek lah, air sungai tak melimpah..
amin.. amin.. ya rabbalamin..

Hah! what  the ecaxt issue is? hahaha..
ni aku nak cee citee lah kan..emm.. takde cite sgt beno nyee..
mueheheheh XP

Aku just nak cakap yg aku skrg mengalami tekanan yg agak membuak-buak..
hadoiyai.. biase lah kan.. dah hujung2 ni kan.. middle of april dah start final exam..
nak kena settlekan assignment lah, research project lah, presentation lah.. belum masuk test nye agy.. PENGSANNNNNNN!

mak! anak mu ini sangat-sangat memerlukan mu di saat ini..
bile dapat balik ni nadia ooiiii..
homesick gile babeng nih.. T_T


sekian, terima kasih.. X)



p/s: *meng-update blog sambil buat asssignment..  tak sedor, ade class pukul 8pg nih.. haish! selamat lah aku memonteng kan.. 

Friday, March 11, 2011

yeay! test da settle~

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ


Assalamualaikum & salam sejahtera semua..

just nak kongsi cerita..
test 1 for semua subject dah settle..
hooyeyyy~

but then, pack dgn assignment & presentation pulak..
haiyaaiiii~
kusut lagi lah nmpknye..
at least, dah kurang bebanan kan..
muehehehe :D


tapi bila dapat balik rumah nih??!!!
arghhhhhh... tension jadinya.. @_@
esok ada modul ijazah pulak..
next weekend nak prepare for group presentation..
next 2 week pulak, ada BTN agy..
akhirnya, mmg tak balik lah this month..
gila sadisssss weyyy.. T_T

pape pon mmg tak sabar nak pergi derma darah next week..
jom! beramai-ramai derma darah..
tak payah nak kedekut sgt ekk..

PEACE!!!

Monday, March 7, 2011

Kawan Lama ^^

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ


Assalamulaikum w.b.t .. haloo2! how are u doing? ok or ko? hahahaha :D i'm quite buzy lah last weekend.. sob.. sob.. tapi member yang lain semua balik rumah last weekend.. aku jek terkontang-kanting kat Segamat nih.. haish!

But then aku sempat jek merayap-rayap kan.. takde lah aku duduk terperap kat rumah kan.. aku ikot akak-akak rumah aku nih melepak-lepak minum cendol dengan kawan-kawan mereka.. dah lah aku tak kenal diorang tuh.. layankan jek lah labu.. ;)

Actually, klimaks entri ni pasal aku jumpa Ayun.. haha.. ala Ayun si owner Ayunar tu hah.. dia bukak booth kat UiTM Segamat last weekend.. dia kawan aku zaman comot, sekolah rendah.. lepas tuh kitorg 1 bas masa zaman sekolah menengah pulak.. tak boleh lupa lah zaman sekolah rendah dulu.. hahahaha..

Memang family Ayun ni suka ber-bisnes lah.. dulu-dulu kat sekolah bila gap lunch nak ke petang aku rajin pergi rumah dia beli sengkuang pastuh tabur asam jambu tu hah.. sekeping $o.20 jek.. huu.. memang aku balun $1.00 lah.. faveret pulak kan.. apedehal! :p

Gila dah lama tak jumpa si Ayun.. atlast dpt jugak jumpa.. huhu.. then aku memborong sekali lah kan.. support member oke :) tapi sayang lah, tak dapat nak bergambar sakan.. tetiba ramai pulak serbu booth Ayunar.. tak pe lah, kalau ada jodoh kita jumpa lagi oke.. teehee..

Good luck Ayun Ayunar.. aku doakan kau berjaya dunia & akhirat oke.. <3

oke! take care! -xoxo-