NUFFNANG

Friday, December 31, 2010

3 IDIOTS .. TERBAEK !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ


Hye guys ! 2010 pun dah nak berlabuh tirai beberapa jam lagi .. mesti ramai pegi countdown kat port-port pilihan masing-masing kan .. nak-nak pulak sape yg ade couple nih .. kompem2 la kan .. haish ! tp port pilihan aku kat uma sudey .. huhu .. so , skrg ni sementara tunggu countdown aku layan movie TERBAEK 2010 yg penah aku layan .. komedi + romantik + penuh ngan teladan cite nih .. gile aku menghayati cite nih ^^ (byk kali tgk mmg la)


terbaek dari ladang woo !

Seyez ok cite ni best ! layan byk kali  pon aku tak bosan .. lagu2 lam cite ni pon ok gak .. jgn tanya storyline cite ni la kan , mesti lah aku kate TERBAEK ! pelakon2 nye pon mantap gak .. ade jugak la scenes yg sedey2 kan .. (hindustan kot, cam tak biase lak kan) huhuhu .. pape pon , 3 IDIOTS memang TERBAEK la wey ! ok, layannnnnn ...


 -XOXO -

THE TOURIST ... like or dislike ?

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ


Poster art for "The Tourist"

Haloo ! hye peeps ! entri nie just nak cite pasal movie The Tourist yg baru release kat pawagam 30 Dis kan .. so, nak di gebangkan aku dah tgk cite nie la kan .. hahahaha ..

Ok , what's in my mind ? emm .. for me, boleh lah layan gak  even agak mengantukkan aku  kan .. haish ! membuat aku tersengguk cam ayam patuk makanan .. (malu den) grrrr !

Cite ni agak slow la .. tak banyak action sgt .. tu yg buat mata aku berkaca sgt tgk kan (metafora semata-mata) hahahaha .. just the storyline tue not bad la .. cume byk membebel jek .. emmm ..

rating : 3.5/5

So, what's on your mind ? berkunjung lah ke pawagam berhampiran anda .. dan saksikan The Tourist .. adios babeh ! 



Tuesday, December 28, 2010

Pleasing saje ^^

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ

Hye peeps ! begitu membosankan hari-hari tanpa buat ape-ape .. tsk .. tapi nasib baik kakak aku balik semalam kan .. so , ade kekecohan di situ yek .. ragam anak-anak buah aku membuatkan aku gile kejap .. hahaha .. tapi aku tak kesah, asalkan rumah aku tak sunyi macam gua niah kat sarawak tu hah ..

Macam biase la kan, kalau dah boring tuh , dah takde keje nak buat .. pleasing saje kan .. maknenye , snap pitca sana sini lah .. hahaha .. yg tak bole blah tu, ambik gamba sndri oke .. haish ! tp itulah aku, yg kuat berangan sakan .. pedulik hape org nak kate ape kan .. asalkan aku bahagia .. yesssss !!!


posed 1

posed 2

pitca ni yg aku rase paling comel (bapak perasan aku ni) hahahaha


Dah lah , malas nak letak byk2, nanti korg meluat lak kan .. hahaha .. lgpon nk cube, try, testing inner bru beli tu .. thats y la aku pleasing jap .. kwangkwangkwang ..

heeehuuu .. c ya .. take care peeps ! 




Dating berbaju kurung ! yawwrr ..

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ

Hye peeps ! mari kite ber-dating .. tp dah 4 hari lepas la.. nak cite jugak .. hahaha .. wuishhh .. 1st time ok dating pakai baju kurung .. mmg rilek plus slumber jek la .. nak pulak hari jumaat kan .. formal la konon .. ahak! 



Siapa bilang gadis melayu tak menawan, tak menarik hati .. lalalalala .. sumpah wey, cam segan silu gitew dating pakai baju kurung .. tp kuar pon da nak petang2 kan so org tak expect la aku ni sengaja nak pakai kan .. konon baru balik kerja ke .. coverline woo .. whatever is buah hatiku tetap suka bangat .. mcm ayu gitew .. perasan nye aku .. haish !



another bahan bukti .. hahaha with kiss !!


Macam biasa la kan, dating mesti kene tgk movie nak2 pulak da planned lame gile nak tgk Hantu Kak Limah .. bru aritu dpt tgk kan .. cett .. emm citenye biase jek .. takde la kelakar mane pon .. Ngangkung better kot .. After tat, lapar la pulak kan .. borong roti Season ar kan .. pastu tros jek pegi IKBS kat Larkin .. boyfren men futsal pulak .. duduk la tercongok tgk dorg2 men bola .. tp aku sebok men game dlm iPhone .. hahaha ..

Then, balik umah la seh .. nak kene membebel ngn mak n abah balik lambat .. tsk .. huhu .. skrg ngh tgu movie Hikayat Merong Mahawangsa masuk panggung .. cam gempak jek cite tu .. woo tak sabar seh nak tengok .. 

Ok, bawak bertenang ea nadiah .. nanti2 leh tgk .. ceriteranadia will b continue .. c ya .. 


BEKU wey ..

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ

Hye guys ! n Salam utk semua warga Malaysia .. =) Seriously, aku beku gile sebab nye takde internet line .. tsk .. broadband da kene terminate .. choii ! dah mati kutu aku stay kat uma jek .. layan tv jek la .. cite da la mengarot jek  .. menyampah lak aku .. naseb la buah hatiku dekat jek an && die kene la layankan aku ni yg ngah meroyan mcm nak hape jek .. ^^ tp da haruslah kan die kene layan aku .. nnti aku da balek segamat, da tak bole nak dating2 agy .. tsk ..

Alkisahnye, da seminggu aku tak on9 seterusnye tak updated oke .. sadis sungguh .. tp takde yg bezanye pon la .. same jek rutin harian aku di kala cuti pjg nih .. agak menghambarkan la .. if boring, aku ajak la cousin aku yg cantek lg degil tu keluar .. hahaha .. 

Then, we planned la tgk wayang on 21th Dec tue .. b4 that cousin aku tu (Fira) nak g HP (Holiday Plaza kat Century Garden) katenye  mau potong rambut jap .. ok lah, dah siap2 we moved on la kan .. but then kene hantar balak die pulak balek uma .. dah tu, bole pulak dorg ni nak fight .. adomak ! tension  aku siak ..  drpd terang da nak gelap aku tgu dorg lam kete .. sabar je la kan .. meantime, aku pon posed la lam kete kan .. biase la nox, menggedik jap .. ^^

posed gedik ambo .. ^^

Enuf oke ! even byk agy aku nak upload .. hahaha .. nti korg meluat pulak tgk kan .. da la muke tak cantek nak letak pix melambak2 pulak yek .. haiyoo .. 

Orait , next ! mmg ktorg planned kuar berdua jek but then da dorg gadoh, bf die yg sengal tu pon ikot gak ... tp ok gak, die yg blanje wayang ngn mcD mase tuh .. saving maa.. hahaha .. terima kasih Bar (name 'manje' bf  Fira).. that time we watched movie Aku Masih Dara .. hadumak ! bole tido aku seh .. naseb la ade Farid Kamil kan  even die lakonkan watak jahat .. i looikkeeee !!! 
bahan bukti ! hahaha ...


Lepas da tgk wayang, sapedek apelagi balek la .. tp Bar jek balek .. anak2 dara still mau meronggeng agy .. hahaha .. so, anak2 dara ni pegi la merayap g Bazar JB, Stulang Laut, ronda2 JB .. memang takde keje kan .. hahaha .. tp that nite mmg longoi gile la .. hadehh .. balek jek tros krokk tak hengat kan .. tsk ..

Hurmm .. ok lah, aku nak kuar sat .. bosan la pulak stay uma jek nih .. nak amek hangin JB jap .. hihi .. ceriteranadia will be continue aite .. c ya .. 





Wednesday, December 22, 2010

Pagi Yang Mendung

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ

Assalamualaikum .. hye peeps ! what a wonderful today aite .. mendung di pagi2 hari .. nasib baik bukan pagi yg gelap (dah mcm lagu Hujan pulak jadinye) tee hee .. biase la kan , skrg kan musim hujan jek .. tp tak tentu jugak .. karang tetibe panas sepanjang hari .. jemur kain bole kering mcm sotong kering =) 

As usual lah kan, bgn pagi2 di subuh hari tp aku tgh 'bulan purnama' skrg nih .. jd motif aku bgn subuh2 tu semate2 nak pegi jogging ngan my bestie Enda & Minn .. kami da deal since semalam agy (beriye2 sakan) tp yg menyirap nye , si Minn ni tido mati pulak .. ktorg called die bukan main tak angkat .. Masha'Allah .. bukan main budek agy budak nih .. ktorg ape lagi kan, membebel sesame sendiri pdhal tuan punye bdn tak de pon .. tgh seronok di ulik mimpi bagai .. HAMPEH tol ..

So , aku ngan Enda dah plan baik punye nak kene kan si Minn nih .. hahaha .. bengang punye pasal la kan .. ktorg nak tagged post kat Facebook && mengalan la pasal bende nih .. kalau relationship tu nak harmoni & aman damai, kite kene sindir-menyindir .. baru org sekeliling tak de la sakit hati sgt kan (ala same jek)  i learnt it from Oh Yeah sitcom at Astro Warna .. tee hee .. naseb ko la member .. ala , ktorg ber'3 ni mmg dah tawu & masak ngan prangai masing2 .. so, it will be fun oke .. =)

Dah kelongoian berjoging td (pdhal jln laju jek) , balik lah ape lg seh .. haish !! ingat nak singgah beli roti canai kan .. then tak pasal2 kene mengalan ngn Cik Enda kan .. sob ..sob.. 



nad   : mok, aku rase mcm nak mkn roti canai la seh .. gile lapar dow ..
enda : kepale hotak anda lah .. ko joging nak watpe .. membazir jek ..
nad   : alah , teringin gile siak ..
enda : dah ! malas aku nak layan ko .. biar ko mati kebuluran .. hahaha
nad   : -______- (wat muke tempe busuk)

Go to fullsize image
muke mintak simpati gile.. tsk

perghh .. tersentap mak nokk ! tp bagus la member camtu kan .. saling meingati .. TQ la mok .. u save my 'slim' world .. POYOssss !

Ahhhh .. best nye cuace mendung camni .. syok jek lepak kan .. huhu .. ade harapan aku nak tergolek2 atas katil agy nih .. tee hee .. eh eh eh .. nak kene sebat ngn mak aku ade lah .. oh ! tidak oke ! .. ok lah , nak bwat keje uma nih .. biase la , penganggur sementara kan .. stay uma tolong mak jek la .. ngaa~

Orite .. i got to go ek .. take care guys ! have a bright day oke (kalau ade matahari la kan) tee hee .. astalabista babeh .. (^.^)v


kosa kata ;
1) budek - pekak (bahase jawa)
2) mengalan - meyindir 
3)  kelongoian - kepenatan

Monday, December 20, 2010

Rumah Ku Syurga Ku ^,^

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ
dan
Salam 1 Malaysia
Haloo buddies !!! I'm home ... afta 2 weeks 'bercuti' kat Puncak Alam yg indah lg permai tue ( ayt sindiran sebenarnye ) akhirnye aku pulang ke uma juga ngn selamatnye .. hehehehe .. haaa .. windu nye kat katil aku ngn bantal busyuk aku .. ;p oso my cute teddy bear from my tayunk la .. ngee ~


Go to fullsize image
 lav yu too laling !! <3

Tapi la nak ceritakan balik kejadian b4 aku gerak khas kembali ke JB .. di pendek kan cerita, aku di tinggalkan oleh bas itu ( Kwok Ping ) td .. huhu .. senget tol la .. naseb la brader jual tiket tu budiman org nye kasik aku tukar tiket pukul 2.30pm pulak , tanpa bayaran .. supposely, tiket aku pukul 12pm .. haih, naseb bdn la .. n thanked to my sis anak branak coz sanggup temankan adik nye terpinge2 ni td .. hadehhh .. malang sungguh .. :(
Eventho ade kejadian malang, ade jugak perkara yg menggembirakan aku :p my laling fetched me kat Terminal Larkin lor .. so, happy bukan kepalang la kan .. rindu kot sama dia .. ngee ~ siap blanje burger agy .. alololo~ thank you darling .. :) Sayang Kamu oke !!!

Go to fullsize image
 yummmyyyy ...

Hurmm .. longoi gak nek bus ek .. 5 jam kot from Shah Alam to JB .. hadehhh .. so, skrg nak merehatkan badan dgn merengek2 depan mak mintak urut .. rindu mak jugak .. heaven nye kene urut .. tgn mak aku power wOo .. huhuhu ..
So, gud nite guys !!! hv a nice dreams .. ceritanadia will be continue .. take care .. c u soon .. bubye !!! *,*


Sunday, December 19, 2010

bercuti di P.A a.k.a Puncak Alam !!! :'(

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ
dan
Salam 1 Malaysia

P.A ! u ols tawu tak di mana tempat tue ? Alahai , tu la tempat 'jin bertendang' bak kate orang kan .. hihihi .. kat situ lah ade UiTM Puncak Alam && sebelum nak sampai ke sana tue, jumpe UiTM Puncak Perdana dulu .. Kesian lah sape yg dpt offer kat Puncak Alam tue .. jaoh tue seh .. lau aku yg dpt kat sana la kan , tak rela makkk !! hahahahaha .. rela blaja kat Segamat tu ha .. ishk2 ..

Eh .. eh .. title entri aku bercuti di P.A sebab aku menghabiskan cuti aku ni kat sana lah .. kesian kan ..hadehhh .. org spatotnye g bercuti ke langkawi ke, cameron ke, genting ke ni x, ke puncak jdnye.. hurmm.. puncanya, akak tersayang aku tue stay kat sane lah , bukan men pedalaman agy kan .. ish ..ish ..ish .. nak wat mcm mane kan , isteri mesti lah kene ikot ke mane suami pergi .. kang tak bau syurga lak lau derhaka .. hehehe ;p motif aku pegi sane sbb akak aku mintak tlg pd mulenye coz husband die sakit gigi .. geraham tu bleeding non-stop.. ala, tawu jek la lau org da sakit gigi mcm mne ragam nye .. rase nak mengamuk jek kan ..so, akak aku da berharap sgt aku pegi uma die sampai call mak & abah .. kononnya nak aku jd backup driver la if husband die sakit2 agy .. hurmmm ...

Dengan kesiannya, aku pon pegi la P.A nek bus .. x penah2 aku g S.Alam nek bus sorg2 .. hadehhh .. tp ku cekal kan hati jugak .. poyo jek ayt kan ..hahahahaha.. then satu pertemuan yang tak di sangka la kan .. ade pulak Mak Long Limah && keluarga die jugak lam 1 bus yg same .. whatttt thee ?? hahaha .. SUMPAH aku tak perasan mase nek bus kat terminal Larkin td .. terperasankan mereka2 mase kat perhentian mane ntah aku pon tak ingat .. cam kelakar pon ade juga kan .. turun pon tempat yg same kat S.17 .. lau nak turun Klang pon bole, tp aku x penah ke sane agy .. kang lost 1 keje pulak kan .. dun b dare ha nadiah ! ;p

Almost 2 weeks aku bercuti kat P.A tu .. nak kate boring tue semestinye la kan .. tp disebabkan ade streamyx, aku bole idop ngn bahagia agy .. ^,^ hurm .. x dela kematu sgt duduk sini coz abg ipar aku ade bawak jugak la aku jenjalan keluar dr kawasan felda nih .. ngn begado ngn anak2 buah aku agy punca TV .. hahaha .. dorg nak tgk channel cartoon aku pulak nak tgk cite2 Indon (haruslah) .. so, aku kene lah pujuk baik2, ckp elok2 ngn dorg nih .. lau tak, memekak jek dorg nih .. bole wat gado wa ckp lu lah .. eeee geram sungguh !!! naseb la ade tenet , bole gak aku melepaskan prasaan kan .. huhuhu ..

Sesungguhnye, aku stay P.A ni berat badan aku nek ngn mendadak oke .. haishhh !!! tak tentu arah jadinye .. baru seminggu da nek 1.6kg . perghhhhhh !!! mmg tak bole blah sgt da tue .. mane tak nye , makan hari2 lauk sedap2 .. ish .. ish .. tp akak aku gune beras Faizah Taj Mahal tue .. konon tak ade kanji katenye .. hahahaha .. same jek gayenye ..

Then 2nd weeks kat sini, berat badan mcm da turun cikit la ..hihihi (bangge ckit) PEACE !!! sbb lyn kan kerenah budak2 ni wat kan aku pening pale .. dorg ni mcm anjing ngn kucing .. kejap baik kejap gado .. yg adik menje terlebey yg kakak pulak mengade skit .. hadehhh .. bile da melalak kalahkan suare soprano .. bole pecah gegendang telinge seh .. eventho, dorg still adik bradik kan .. syg tu ttp ade .. ala, biase la gado2 manje la katekan .. huhuhu .. mcm2 ragam anak2 buah aku nih .. tgk la pix2 yg aku amek ni .. naseb korg2 ni cute .. haish !!!



razita & zikry <3

Before terlupe kan , aku nak show pix binatang2 peliharaan ab ipar & akak aku ni la .. korg tak tawu , dpn uma ni sepatotnye di jadikan car park tp akhirnye di jadikan taman Botani pulak kan .. hadehhh ...penuh ngn pokok2 kat dpn uma nih .. tp pokok yg bermanfaat la di tanam , yg bole di buat ubat ke masak ke minum ke pape jela asalkan bole telan .. huhuuhuhuhu ..


salah satu hasil tanaman ..


The most aku suke is byk rabbit tue .. Roger paling cute nak mati lah .. gerammm sgt2 ! grrr ..grrr .. yg len2 biase2 jek .. huhu .. comel gak la .. ;)


dis is ROGER oke !!! supercute !


halo ! im MacD oke ! ;p





Mcm2 keje la aku wat time cuti tu .. antaranye memasak , berkebun , bg yebbit2 mkn .. gd turtle mkn .. bg ikan mkn .. bg bebudak tu ha bdk mkn .. huhu .. haish .. aktiviti paling best , MEMASAk ! sebabnya, lau kakak aku nak masak mesti menu nak gempa pdhal 3 org jek nak mkn .. haish .. aku sbg assistant nya aja .. tp slalu gak aku masak oke coz ank die melalak sakan tak kasik mak die stay dapur .. cettt .. pendengki pye budak ! aku bru nak rilek2 time cuti nih .. hish !


Pastu dtg gile aku ngn akak aku, ktorg men INAI-MENGINAI .. hahaha .. mmg xleh blah .. pakai inai daun agy oke !! penat aku mem-blender daun2 tu punye la semangat nak pakai an .. nak pakai kene tunggu line clear, time budak2 tu sume da tido .. lau tak , mengacau jek ke keje nye .. huh !!


before ..

after ..


So, itulah aktiviti aku selama aku bercuti 2 minggu kat P.A yang indah nan permai nih .. ahakkkzzz !!! hahaha.. esok , aku da berangkat pulak ke kg halaman JB tmpt aku beranak .. huhuhu .. sumpah rindu seh ..hurmm .. nak saing akak aku balik lmbt sgt la .. aku nak merendek agy .. ish, tak bole jd nih .. dah ler nak naik blaja balik .. berdating itu penting oke !
Hurmmm ... aku nak packing barang nih .. percutian aku da abes pon .. hihihi .. ok lah, ade mase agy aku update belog aku nih oke .. ceriteranadia will be continue .. c u soon .. tata .. !!!  ^,^


Saturday, December 18, 2010

CATERING sahaje oke ;)

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ
dan
Salam 1 Malaysia
Heyyy buddies !!! wat r u doing ya ? hopefully u guys in a gud mood ya ..
ni sebenarnye kesinambungan dari post yg td tu ..
aku da flashback balek ape ceriteranadia almost 1 month xde lam entri nih .. ngee :)
aduuuhhh ... byk cerita nak diceritakan ni sebenarnye .. tp x tawu nak cerita yang mne 1 dlu .. haishhh !!!
tu la, padan ngn muke aku an .. x reti nak update belog .. asek delayed jek, da stuck tros ..
hai nadia , nadia .. hurmmm !!!
ah nak mengeluh pon watpe kan, nasi da jadi bubur .. past is past aite ..
life musts go on ! cheewahhhh ... ^,^
ok lah, aku cerita ape aku wat time 'pengangguran' omost 2 months ni ekk .. ermmm ..
actually, im doing nothing pon .. tp aku ade follow gak la catering ni .. cater ni under papa kpd girlfren abg aku tu ha .. heee .. kirenye aku da knl sgt la .. da mcm family la kire ( bakal2 besan n biras la sng cite ) lalalalalala ~
cater ni wat kat UiTM Kampus Bandaraya kat Larkin tu ha .. pertama kali kot aku masok uitm tu .. yela, paling2 aku penah masok uitm shah alam, lendu n segamat of coz la an .. da tentu2 lak aku blaja kat sne tu ..
tp kat larkin ni cam pelik gak la aku tgk .. kecik jek kampus nye .. ala cam wat ade2 jek la sng cite .. juz bape course jek ade kat sne tu .. siap ade wat exam budak skola agama agy seh .. hahaha .. tp time tu student uitm xdela, kan tgh honeymoon sakan (sementara aje ok) ...
ok, berbalik pd cite sebonarnye .. erm, cater papa ni sbnrnye sub ngn member papa, En. Dayat .. actually, cafe uitm tu KPJ under YPJ la .. En Dayat ni bg kat paper suoh handle tender tu ..
so, aku ni kire tolong2 tp dpt bagiaan gak la nti .. huhuhu =)
5 hari jugak la aku kat sane tu .. 3 hari straight mmg penat gile gua cakap lu .. sumpah wey.. sbb cater utk 120 orang .. dgn nak kene layan VIP agy .. ala, sepatotnye x de nye nak kene layan2 nih .. dorg ni jek mengade sgt .. pastu papa sesuke hati girang die picked aku suoh served para VIP tu .. PERGHHHH !!!
Kak Ebit (girlfren abg aku ler) patotnye yg kene layan VIP tu taw .. aku ni da la budak ACCOUNT & FINANCE mane lah reti pasal serving nih.. tu budak course HOTEL bole lah seh .. adoiiiyaiii !!! sabo jek la aku an ..
The night of Perasmian event dorg tue, mmg da buzziest eva la .. x cukop tgn bole .. huru-hara la senang cakap .. ade BBQ agy tue .. hahaha .. tengah2 perasmian tu kan, tetibe jek blackout 1 kampus tue .. jadinye gelap gelita suasana di dlm dewan tu ha .. kahkahkahkah .. yg kat dapur lg la messy kan .. nak siapkan makanan VIP agy, nak menghantar agy .. igt dekat ke cafe ngn dewan tu .. ish2 .. bole kurus lau patah balik dari sane ke situ .. kihkihkih ..
Bole tahan happening la jugak .. tp ade gak yg bole jd issue orang2 cater ni nak mengumpat kan .. (of coz la kene ade, igt dorg sume tu baik sakan ke) PLEASE lah .. orang2 keje gov ni memang kuat makan gaknye .. dah la budget ciput, order makanan bkn men mcm kat hotel .. igt cost bahan2 mentah mcm dlu ke .. eeee GERAMMMMMnyerrrrrr ... da la dgn penatnye .. pastu men mengarah jek .. tension sungguh !
afta 3 days cater tu baru leh rehat dgn bahagia nyer .. hihihi .. then aku kne tolong agy cater for 2 days afta few days la kan .. kali ni rileks sikit la .. x byk kerenah sgt .. urus setia event tu baik jugak la .. tp ade sorg tu jek aku x bpe berkenan sgt .. (MAKCIK sgt = membebel lebey) hahaha .. erm, kali nih peserta from UiTM Segamat tmpt aku blaja skrg .. abes muke aku mereka da cam .. hahaha .. ade pulak lecturer aku time tuh .. adehhhhh ... nak  tak nak terpakse la aku 'beramah mesra' dgn mereka2.. haishhhh !!!
hurmmm ... byk gak pengalaman aku dpt sebenarnye .. nak pulak yg pasal served VIP tu ..
hahaha ..haduhaii .. mcm2 protokol seh .. agak gelabah la time tu an .. tp best gak la wat cater ni ..
family awek abg aku ni mmg tink tonk sume .. kirenye ni family business la .. ni ade la gaye2 org cater kat Uitm tu ..hahahaha .. sila mengadap yek .. peace !
berangan ngn spec Kak Ebit .. huhu


hahaha .. snap !!! ( ni bkn aku ok )


dua org 'dugong' terdampar .. hahaha

So, ni lah antara part time job aku mase tengah 'honeymoon' .. hihihi :)
ceriteranadia will be continue oke guys ..
tunggggggguuuuuuuuu ...

Friday, December 17, 2010

terTUNGGAK sebulan ... ;p

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ
dan
Salam 1 Malaysia
haloo !!! hye u ols .. sory la yek , udah lama aku menyepi ..
begitu la ketepatan ngn title di ats terTUNGGAK sebulan .. hihihi ;p
kinda miss ya .. muacksss :))
actually byk perkara yg berlaku sepanjang sebulan aku x update belog nih ..
hehehe .. byk sgt la distraction tu yg sampai x ter-update belog nih .. MAAF ya sekalian ..
CHILL + PEACE !!!
hermm ... nanti aku cite ea bende2 yg aku lalui sepanjang sebulan aku x update belog ..
yg ni just intro jek afta i'd been quite long time .. ngee :)
SABAR ea kengkawan ..
bg aku flashback dlu oke guys ..
tungggguuuuuu !!!

Tuesday, November 30, 2010

Istilah CACING ... ^,^

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ
dan
Salam 1 Malaysia
Hye guys !!! How ru doing ? Im been fine lately .. ;D makin gemok bole, bagaikan di pam-pam .. hehe
ye lah, tgh cuti sakan mane tak nye berat badan nek mendadak seh .. ngaa ~
Hermmm .. lupe lak ngn title entri kali nih . hihi .. jgn mara yek .. harap bertenang kengkawan .. ;p

Wow !!! what the heck of this ? coin tu x penting ok lam topik kali nih .. kene focus kat lg satu tu hah .. it is CACING ? hahaha .. yeahh ! of coz it is a worm = cacing la seh ..

hahaha .. yg korg sedia maklum cacing tu kan sejenis minatang kan .. tp aku nak cakap kat sini istilah CACING tu sebenarnye .. ala korg tawu jek la kan, bahase2 skrg nih .. macam2 la budak2 zaman skrg buat words baru pdhal x de pon lam KAMUS DEWAN dan PUSTAKA .. haishhh !!!

Pada mulenye aku pon x paham & nggak ngerti apa maknanya .. blur + lampi jap .. haishhh !!!
word CACING ni slalu di gunakan oleh abg aku dan awek dye .. dorg ni mmg suke mengarot2 sikit .. mcm budak kecik pdhal da tua bangke seyh .. hadehhh !!! dan mereka slalu memperkotak-katik aku sbb x tawu makne CACING tu sebenarnye .. then siap wat gaye agy korg tawu.. sabor jela kan .. ishk2..

Start aku dgr word tu time aku tgh fight ngn boyfren aku la .. biase la lau gado kan muke mcm tempe basi jek .. then bile ade incoming call wat dunno jek .. so, dorg tawu l tu aku tgh fight .. hahaha .. bermulalah aku terdengar & pelajari word baru tu .. tercengang2 aku bile tetibe awek abg aku dtg kat aku jerit 'Cacing' !!!
aku agak blur time tu yela kan tgh 'cloudy' la org kate .. spoil betol kakak nih .. haish !! then aku tanye la "apsal lak cacing?" so, die pon berkate, "ah, korg mmg cacing!"..arghhh !!! bengangnye aku .. hadei ! last2, aku malas nak layan , wat dunno jek la .. hahahaha .. lantak p la kan .. huh !



Afta that kan, abg aku ngn awek die gadoh au.. hahaha .. mase tu aku ngh lepak2 la tgk TV then muke doeg sume cam 'taek' .. dorg menganjeng2 la .. pastu kuar la worg 'cacing' tu .. hahaha .. pastu dan2 la aku tanye an, "knape cacing ek?" then kakak ckp "ah die tu yg cacing(abg aku la tu)".. hahaha .. pastu aku pon men agak2 jek la, "maybe cacing tu mengnjeng tuk gado kot , tak pun org yg spoil kan mood the other"(aku monolog sndri la kan).. hihihihi ..

Hadoyaii... mcm2 perkataan aku blaja bile aku cuti lame kat JB ni .. if kat segamat tak de pun perkataan pelik2 seh .. erm .. takpe2, nti aku sebarkan perkataan baru aku pelajari nih .. hahahahaha (gelak evil ok) (^,^)v

Tu lah kisahnye istilah CACING yg aku bru ketahui ... hadehhh ...
so, ceriteranadia will be continue oke ..
tungguuuuuuuuuuu...





Friday, November 26, 2010

Sebab Mata Lelaki Gemar Lihat Badan Wanita > kaum hawa sila ambil perhatian..( by mynameisnobody)

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ
dan
Salam 1 Malaysia ^,^

Malam pasangannya siang,
Jaga pasangannya tidur,
Rajin pasangannya malas,
Dan lelaki pasangannya perempuan.

Kerana perempuan adalah
pasangan kepada lelaki,
maka Allah telah menciptakan bentuk badan wanita
itu dapat memikat hati lelaki.

Bila berkata tentang terpikat,
maka ia ada hubung kait dengan nafsu.
Jika ia ada hubungkait dengan nafsu,
ianya ada hubungan pula dengan bisikan syaitan.

Jadi untuk mengawal nafsu, mestilah dikawal dengan iman.
Untuk mendapatkan iman mesti menurut perintah
Allah dan RasulNya dan menjauhi laranganNya.

Pada mata lelaki, perempuan ini adalah simbol.
Simbol apa, semua orang tahu.
Orang lelaki mempunyai imaginasi yang nakal jika
tidak dikawal dengan iman.
Maka mata lelaki ini selalu menjalar
apabila terlihat seorang perempuan.

Setiap bentuk badan seorang
perempuan boleh dihayati oleh seorang lelaki
dengan berbagai-bagai tafsiran nakal nafsu.
Apabila seorang lelaki terlihat seorang
perempuan, maka perkara pertama yang akan
dilihatnya ialah rambut wanita berkenaan.
Maka akan ditafsirlah berbagai2 cara oleh
seorang lelaki akan rambut wanita berkenaan.

Oleh kerana itulah wanita wajib menutup rambutnya.
Apabila rambut wanita itu telah ditutup, maka
mata lelaki itu akan turun ke bawah melihat
bentuk lehernya,
maka wajiblah wanita itu menutup lehernya.
Maka mata lelaki itu akan turun lagi
melihat bentuk payu daranya,
maka wanita itu berkewajipanlah menutup bentuk
payu daranya dengan melabuhkan tudungnya.

Setelah itu mata lelaki akan
turun lagi melihat
bentuk ramping pinggangnya,
maka labuhkanlah pakaian supaya tidak ternampak
bentuk pinggangnya,
maka mata lelaki itu akan melihat pula akan
bentuk punggungnya,
maka wajiblah wanita itu membesarkan pakaiannya
agar bentuk punggung tidak kelihatan, dan
lelaki itu akan pula melihat bentuk pehanya,
maka janganlah sesekali wanita itu memakai kain
yang agak ketat sehingga terlihat bentuk
pehanya walau sedikit,
maka akan dilihat lagi oleh lelaki itu akan
bentuk kakinya pula,
maka janganlah wanita itu berseluar, kerana
terus-terang pihak lelaki bercakap, walau
muslimah itu bertudung labuh, berbaju labuh,
jika beliau memakai seluar,walau nampak besar
sedikit, nafsu kami lelaki akan terusik secara
sepontan, entah tak tahu Kenapa?

Mata lelaki ini nakal, setelah tidak ternampak
akan bentuk kakinya,
maka akan dilihatlah pula akan mata lelaki itu kepada kakinya,
maka wajiblah wanita itu untuk menolong lelaki
itu tidak berdosa, menutup kakinya dengan
melabuhkan kain, atau memakai stokinyg warnanya
jangan sesekali berwarna kulit perempuan,
maka mata lelaki ini akan kembali ke atas,
akan melihat pula bentuk tangan wanita itu,
maka tolonglah wahai muslimah, agar melabuhkan
tudung menutupi bentuk tangannya yang indah pada pandangan lelaki.

Maka wahai lelaki,
janganlah pula kamu melihat mukanya,
kerana ia akan menimbulkan fitnah, kecuali jika
kamu wahai lelaki, ingin meminangnya.
Jika wanita itu cukup soleh, takut mukanya yang
cantik akan menimbulkan fitnah,
maka berpurdahlah kamu,
jika itu lebih baik untuk kamu.

Tetapi mata lelaki ini ada satu lagi jenis
penyakit,iaitu mata
lelaki itu akan tertangkap dengan sepontan jika
ia terlihat warna yang menyerlah atau terang
jika ianya berada pada perempuan.

Maka oleh itu wahai perempuan, tolonglah jangan
memakai pakaian yang warnanya terang-terangan sangat.
Jika hendak pakai pun, pakailah untuk suami.
Itulah wahai muslimah, jika anda semua ingin tahu
apakah dia mata lelaki itu, dan perlu
diingatkan, jika semua aurat telah ditutup,
jangan anggap tugas kita telah selesai, perlulah
pula kita menjaga kehormatan diri masing2,
jangan keluar seorang2,keluarlah dengan
mahram, atau keluarlah sekurang2nya 3 wanita agar
tidak diganggu gangguan luar, mata lelaki pula
janganlah menjalar langsung kepada muslimah,
walau muslimah itu telah menutup aurat,
insyaAllah selamat dunia akhirat.

Seperti firman Allah,"Dan tundukkanlah pandanganmu
dan jagalah kemaluanmu".
Dunia sekarang telah banyak yang cacat celanya,
sehingga ketaraf seseorang yang memakai tudung
masih beliau tidak menutup aurat, dan pada kaum
lelaki, mata kamu itu wajib untuk tidak
mencuri2 melihat wanita muslimah, kerana ia
dilarangi oleh Allah SWT.

Ingat-ingatkanlah wahai muslimin muslimat.
Sekilau-kilau berlian paling menarik untuk dicuri..
Seindah-indah ciptaan adalah yang paling sukar untuk dijaga…



wasalam………………….



Monday, November 22, 2010

UNSTOPPABLE layannnn =)

  بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ
dan
Salam 1 Malaysia ^.^

Hihihihi...ceriteranadia sambong balek jap ea..b4 terlupe an..

Ok, actually td an, eh lupe skrg da msok ari len lak..kirenye, smlm mlm la, aku dgn buah ati aku tgk movie cite Unstoppable..aku ajak tgk Harry Porter dye xnak tgk..cett~ so aku pon ikotkan jela dye an..
Pd mulenye, aku rase cam mls nak lyn but then da msok plot pertama cam best lak an..da mule nampak kan suspen cite tu..n then sampai la ending aku lyn cite tuh..not bad la cite n, x m'bazir duet la bak org kate an..ngee~

N even we all kuar cam semate2 tgk movie jek, tp aku rase hepi gak la coz dpt jmp dye n dye pon sudi luangkan mase utk aku yg mengade2 nih..hahaha
Semestinye la kne jmp kan, even uma we all cam dekat gak la ( kg mlayu n majidi ) tapi bkn slalu dpt jmp seh..masing2 de hal, nak2 dye tu la..ank emas pulak kan..oppsss~ sory dear! =)

So, conclusion di sini, xrugi duet boifren aku blanje movie td..nak agy tayunk..heee~
At last, i have to sleep now coz ade job yek niari n kne bgn pg2 pulak tuh..adeii~
ceriteranadia will b continue...stay tune babey...
 

 

Sunday, November 21, 2010

Saya Budak Baru Belajar =)

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ
dan
Salam 1 Malaysia

Ok, first of all this is my first post for my blog..aku baru berjinak2 lam dunia blog nih..
sbb mbr2 aku n sdare mare aku pon da de blog, aku jek yg cam org hulu xde blog..hahaha..
ala, student life kot, mne de mase nak mencurahkan idea sgt utk bde2 len...
now, i'm totally free coz ngh cuti sem la katekan, nothing to do so im doing this la..huuu..
PEACE!!!

hopefully, sape yg master lam wat blog nih bg la tunjuk ajar cket ekk..
ala2 pantun giteww..

buah cempedak di luar pagar,
ambil galah tolong jolokkan,
sy budak bru blajar,
lau slh tlg  tunjukkan.. ^,^

And aku rase nak stop kat cni dlu lah..
mate pon da nek lebam nih..sok nak keje..
part time job jek ekk..
ceriteranadia will be continue..
stay tune babey..